Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejmem piškotke
Več o piškotkih

 
Blagovne znamke » Aglas - Lite akrilne plošče » Akrilna lepila

Akrilna lepila

Novopop je dvokomponentno akrilno lepilo. Uporablja se za lepljenje akrila z akrilom. Lepilo je brezbarvna ali obarvana viskozna smola, ki se utrjuje ob dodatku pospeševalca pri sobni temperaturi.


Standardni program

Novopop RM

Novopop RM  je dvokomponentno reaktivno akrilno lepilo. Glavna komponenta je akrilna smola, druga komponenta pa je pospeševalec, ki sproži utrjevanje na sobni temperaturi. Novopop ne vsebuje topil, tekoče sestavine se pri utrjevanju pretvorijo v trden polimer, ki je podoben litemu akrilu.

Novopop T

Novopop T je gostejša oblika Novopopa RM in je namenjena za primere, kjer se lepi površine, ki so navpične.

Reparaturne smole

Dvokomponentna akriIna reparaturna smola se uporablja za popravilo manjših poškodovanih površin akrilnega kopalniškega pohištva (kopalnih kadi, tuš kadi in umivalnikov) ter Akritopa. Sestavljena je iz aktivne akriIne barvne komponente (komponenta A) in pospeševalca N (komponenta B), ki jo dobavljamo v široki barvni paleti.


Priprava lepila

Površine, ki jih želimo lepiti, je potrebno najprej pripraviti: obrusiti, razmastiti, očistiti ter dobro posušiti. Priprava lepila je preprost postopek. V lepilo Novopop (komponenta A) se primeša 2 - 4% pospeševalca N (komponenta B), zmes se dobro premeša ter počaka nekaj minut, da se zračni mehurčki dvignejo na površino in popokajo. Primerna količina se nanese na pripravljeno površino. Čas strjevanja je približno 1 do 1,5 ure; končna trdnost pa se doseže po 24 urah. Za vrhunsko kakovost spoja (pri zahtevnejših izdelkih) priporočamo, da zlepljene dele temperirate 1 uro na 70-80 ºC. Temperiranje zmanjša napetosti v lepilnem spoju ter zmanjša možnost pokanja spoja. Utrjeno lepilo lahko poliramo. 

Pripravljena masa je za enkratno uporabo, zato je smiselno naenkrat pripraviti le toliko smole, kot se je lahko porabi v 20–30 minutah. Če dodamo preveliko količino pospeševalca N (več kot 4 %), lahko to povzroči spremembo barve lepila Novopop.

Lepilo se v posodi, kjer se shranjuje, ne sme niti minimalno kontaminirati s pospeševalcem, kajti v tem primeru lahko pride do strjevanja lepila (burna reakcija, sproščanje toplote).
Novopopa, ki ga ne bomo več uporabili, ne smemo zliti v kanalizacijo ali celo vreči v smeti. Predstavlja poseben – nevaren odpadek. Strjen Novopop pa je neproblematičen odpadek (enakega ranga kot večina odpadne plastike).

Pakiranje in embalaža

Lepilo Novopop je embalirano v polietilenskih posodah (1–10 kg).

Hramba

Vse komponente hranimo v originalni embalaži, v dobro prezračenem, suhem in temnem prostoru, pri temperaturi od +5 do +20 ºC. Priporočamo hrambo v hladilniku. Rok uporabe je 3 mesece.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejmem piškotke
Več o piškotkih