Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejmem piškotke
Več o piškotkih

 
Blagovne znamke » Alux » Svetlobni trakovi » Možnosti odpiranja

Svetlobni trakovi

Bauhaus Zagreb 2

Svetlobni trakovi Alux so večji svetlobniki, s katerimi enostavno dosežemo intenzivno naravno osvetlitev v objektih z velikimi enotnimi prostori. Svetlobni trakovi so linijski svetlobni elementi sestavljeni v poljubnih dolžinah. Lahko jih vgradimo na vsako strešno konstrukcijo. Nudijo posebej intenzivno osvetlitev v galerijah, ateljejih, delavnicah, skladiščih ter industrijskih, javnih in trgovskih objektih.


Možnosti odpiranja

Pri svetlobnih trakovih je možno odpiranje le vsakega drugega elementa.

Svetlobni trakovi brez odpiranja

V skladu s potrebami naročnika ponujamo tudi fiksne svetlobnike. 


Izbor možnosti odpiralnih mehanizmov, pogonov, krmiljenja

Odpiralni mehanizmi

Vsi elementi svetlobnih trakov, ki so namenjeni odpiranju, imajo dodatno vgrajene odpiralne okvirje in tečaje, ki omogočajo odpiranje in zapiranje svetlobnega traku.

Kombinacija

Možna je tudi hkratna uporaba sistemov odpiranja za prezračevanje ter za naravni odvod dima in toplote.


 

Vrsta pogona za odpiranje

Ročno odpiranje

Najenostavnejši in najugodnejši sistem odpiranja. Samostojna uporaba je primerna izključno za potrebe prezračevanja. Uporablja se tam, kjer višina od tal do svetlobnika ni večja od 5 m. Sestavljata ga teleskopsko vreteno in ročica. 

Električno odpiranje

Za prezračevanje se uporabljajo elektromotorji napetosti 230 V in 24 V, ki standardno omogočajo stranski dvig svetlobnika do različnih višin (standardno od višine 300 mm do 1000 mm). Odpiranje s pomočjo elektromotornih odpiral je na voljo v različnih izvedbah. 

Izbor vrste elektromotorja je odvisen od:

  • namena svetlobnikov zračenje, naravni odvod dima in toplote
  • dimenzije svetlobnikov – glede na lastno težo svetlobnikov kot tudi njihovo nosilnost

Pnevmatsko odpiranje

Pnevmatsko odpiranje je posebej primerno za prostore, v katerih sta velika specifična vlažnost in umazanija, saj je v takih pogojih električno odpiranje težje izvedljivo. Uporablja se predvsem v prostorih, ki imajo na voljo komprimiran zrak, saj je za pnevmatsko odpiranje potreben dovod komprimiranega zraka 4 - 8 bara (primarna instalacija). 

Za pnevmatsko odpiranje se standardno uporabljajo pnevmatski cilindri. Če imamo na istem objektu vgrajenih več svetlobnikov za prezračevanje, je možno izvesti odpiranje vsakega svetlobnika posebej, možno pa je izvesti tudi odpiranje več svetlobnikov hkrati.
Pnevmatsko odpiranje je primerno za prezračevanje, lahko pa ga kombiniramo tudi z mehanizmom za odvod dima in toplote ob požaru. 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejmem piškotke
Več o piškotkih